Αύξηση της συνειδητότητας -- Ισορροπία των αντιθέτων -- Απο το δυισμό και τη διπολική σκέψη, στη βίωση του Πραγματικού Εαυτού.
 
ΦόρουμEALΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ - Ενεργειακές μεταβολές σε συλλογικό επίπεδο

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 62
Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ - Ενεργειακές μεταβολές σε συλλογικό επίπεδο   Δευ Μαρ 21, 2011 10:27 am
ΖΗΤΗΜΑ - ΘΕΜΑ:

"Ο Πλούτωνας θα είναι για κάμποσα χρόνια ακόμα στον Αιγόκερω. Τι να περιμένω; Τι αλλαγές θα φέρει στη ζωή μου;"


Σύμφωνα με την π - Astrology, ο Πλούτωνας είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους πλανήτες στο χάρτη (ίσως ο σημαντικότερος) και ο άξονας στον οποίο βρίσκεται στο γενέθλιο ωροσκόπιο (το ζώδιο το οποίο διανύει καθώς και το απέναντι του) αποτελούν το δρόμο της ατομικής Ψυχής, στην παρούσα ενσάρκωση.

Από το Φλεβάρη του 2008, ο πλανήτης Πλούτωνας μπήκε στο ζώδιο του Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει ότι ο άξονας του Αιγόκερω-Καρκίνου αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε συλλογικό πλέον επίπεδο. Όλες οι ψυχές που θα ενσαρκωθούν μέχρι το έτος 2024 θα έχουν σαν κύριο δρόμο τον παραπάνω άξονα. Βεβαίως θα διαφέρουν στους οίκους του Πλούτωνα και του αντιδιαμετρικού του σημείου και σε πολλά άλλα αστρολογικά χαρακτηριστικά αλλά παρόλ’ αυτά, αποτελούν μια γενιά με κοινά ερωτηματικά και ζητούμενα.

Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τα ερωτηματικά επικεντρώνονται στα συναισθήματα, καθώς και την ισορροπημένη βίωση και έκφραση αυτών.

Ο Αιγόκερως ελέγχει το συναίσθημά του και δίνει πάντα την εντύπωση του «μεγάλου», του ενήλικου. Είναι σκληρός, πειθαρχημένος και απόλυτα κοντρολαρισμένος. Ελέγχει τις καταστάσεις γύρω του και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Όλα γίνονται με οργάνωση και πρόγραμμα. Οι διαδικασίες και η διατήρηση των ‘τύπων’ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Ο Αιγόκερως στηρίζεται στα πόδια του, αναλαμβάνει υπεύθυνα τις υποθέσεις του και τις διεκπεραιώνει με επιτυχία. Στηρίζει τις κοινωνικές δομές και συμμετέχει στην ιεραρχία. Σε ακραίες εκφράσεις γίνεται ψυχρός, αναίσθητος, στυγνός υπολογιστής, που ακολουθεί το γράμμα του Νόμου και τους κανόνες της εξουσίας. Ένας σκληρός, πειθαρχημένος στρατιώτης μέσα σε μια απόλυτα αποδεκτή ιεραρχία.

Απ’ την άλλη, ο Καρκίνος εκφράζει σε υπερβολή τα συναισθήματά του σαν μικρό παιδί. Αρνείται να μεγαλώσει και αφήνεται στην οικογένεια του για φροντίδα και ντάντεμα. Τα βλέπει όλα μέσα απ’ το φίλτρο του συναισθήματος, χωρίς λογική. Δεν ντρέπεται να παραδεχτεί την αδυναμία του, αντίθετα πολλές φορές την προβάλλει για να έχει την υποστήριξη και την προστασία των άλλων. Σε ακραίες εκφράσεις γίνεται ένα μικρό, αδύναμο, υπερευαίσθητο παιδί που δεν μεγαλώνει ποτέ και πάντα αναζητά τη στοργή και τη φροντίδα της μήτρας που τον έφερε στον κόσμο.

Η εποχή απαιτεί, περισσότερο από ποτέ, την ισορροπία ανάμεσα στον ενήλικο και το παιδί, την ισορροπία στην έκφραση των συναισθημάτων, στη δύναμη και την αδυναμία. Κανένας δεν είναι μόνο δυνατός ή μόνο αδύναμος. Κανένας δεν είναι μόνο σκληρός ή μόνο συναισθηματικός. Οι ενέργειες της εποχής, μας καλούν να βρούμε το απωθημένο κομμάτι μας, σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Ποιο είναι το απωθημένο κομμάτι για τον καθένα μας, εξαρτάται από τις ταυτίσεις μας.

Η γενιά του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (όλες οι ψυχές που θα ενσαρκωθούν από το 2008-2024) ‘έρχεται’ στον κόσμο των μορφών, έχοντας μεγαλύτερες ταυτίσεις (σε σύγκριση με άλλες γενιές), πάνω στο εν λόγω θέμα. Η ανάγκη αυτής της γενιάς επικεντρώνεται στην αναζήτηση ‘μαθημάτων’ και ‘εμπειριών’ γύρω από την ταύτιση με τον υπερ-υπεύθυνο ενήλικο ή το αδύναμο παιδί. Αυτή η ανάγκη της γενιάς με Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αλλά και η δράση της στον κόσμο, θα ‘χρωματίσει’ ολόκληρη την περίοδο, από τις αρχές του 2008 έως τις αρχές του 2024, με την ενέργεια του άξονα 10-4 (Αιγόκερως-Καρκίνος) σε συλλογικό πλέον επίπεδο.

Συνήθως ο Πλούτωνας εκφράζεται ακραία στο ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Συνεπώς, όλη η ανθρωπότητα πιθανόν να πάρει μαθήματα σχετικά με τη δύναμη, την εξουσία, τις δομές, την ιεραρχία και την πειθαρχία. Σκληρές δομές ενδεχομένως να καταρρεύσουν, όπως έθνη, κράτη, συμμαχίες, κλπ. Ή μπορεί να δημιουργηθούν άλλες εξουσίες στη θέση των παλιών, άλλοι νόμοι, άλλοι κανόνες, άλλα πρότυπα, άλλες συμμαχίες. Μέσα απ’ αυτές τις ακρότητες, ο στόχος είναι να έρθουμε και πάλι σε επαφή με τις ‘ρίζες’ μας, με το βαθύ εσωτερικό μας κόσμο. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να βιώσουμε τα συναισθήματα μας μ’ έναν τρόπο υγιή και να γίνουμε πάλι μέλη μιας συμπαντικής «οικογένειας».

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ακραία στροφή προς «τα έξω». Ενδεχομένως ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω να επιδεινώσει την κατάσταση. Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι μαθαίνουμε με το δύσκολο τρόπο. Μόνο όταν φτάσουμε σε ακραία επίπεδα απομάκρυνσης από το «μέσα μας», θα αρχίσουμε να το αναζητούμε και πάλι. Στόχος είναι η ισορροπία ανάμεσα στο «μέσα» και το «έξω». Ίσως την περίοδο αυτή να παρατηρήσουμε φαινόμενα όπως επιστροφή στις ιδιαίτερες πατρίδες μας (στις ‘ρίζες’ μας), στα χωριά μας δηλαδή, αφού η κατάσταση στις πόλεις θα γίνεται σταδιακά όλο και πιο αφόρητη.

Ο Πλούτωνας φέρνει πάντα βαθιές, ουσιαστικές και μόνιμες αλλαγές μέσα από σκληρούς μετασχηματισμούς. Ας είμαστε έτοιμοι να μεταμορφωθούμε ακολουθώντας τον άρχοντα του κάτω κόσμου. Άλλωστε μέσα από μία κρίση έρχεται πάντα η αλλαγή του κατεστημένου. Και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συμβολίζει αυτό, περισσότερο από κάθε άλλο. Το θάνατο των παλιών σκληρών δομών και την αντικατάσταση τους με καινούριες.

Στα γενέθλια ωροσκόπια κάποιων ατόμων είναι έντονα τονισμένος ο άξονας του (Καρκίνου-Αιγόκερω/ 4-10). Αυτά θα είναι και τα άτομα που θα βιώσουν περισσότερο από άλλους, τις εκ βάθρων αλλαγές και μεταμορφώσεις, την περίοδο που ο Πλούτωνας θα διανύει το ζώδιο του Αιγόκερω.

© Copyright - Μ.Παπαδάκη - Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.eal-gr.net
 
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ - Ενεργειακές μεταβολές σε συλλογικό επίπεδο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
π - Astrology :: Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ π - ASTROLOGY :: Πλανήτες - Ζώδια - Οίκοι-
Μετάβαση σε: